Facebook, Google integráció, egyéb újdonságok

Számos újdonsággal jelentkezünk, olvassátok el újításainkat:


Facebook, Google integráció

Egyik újdonságunk, miszerint új felhasználó mostantól Facebook, vagy Google felhasználójával is beléphet, vagy regisztrálhat. Az összekapcsolódás során ha már létezik nálunk regisztrált felhasználó a közösségi oldalon regisztrált emailcímmel, akkor a két felhasználó összekötésre kerül. Ha még nem létezik, akkor új felhasználót hozunk létre a Facebook, vagy Google fiók adatai alapján.

izeltlabuak hu login facebook google izeltlabuak hu regisztracio facebook google

A belépési, illetve regisztrációs oldalunk

A kapcsolán csak az alapadatokhoz kérünk hozzáférést. A felhasználó falára nem posztolunk, nevében nem küldünk ki semmilyen levelet.


Kapcsolódások kezelése

Ha már rendelkezünk regisztrált felhasználóval, a közösségi oldalak összekötéseit kezelhetjük. Összekötéseket hozhatunk létre, meglévő kapcsolatot bonthatunk. A kezelőfelülethez a profil oldalunkon lévő 'Felhasználó külső összekapcsolásai' linken keresztül juthatunk el.

izeltlabuak hu facebook google összekötések kezelése

Közösségi összeköttetéseink kezelése


Nem regisztrált felhasználó számára látható feltöltési oldal

Képek feltöltését eddig csak regisztrált felhasználó kezdeményezte. Ezzel a lépéssel ez a folyamat nagyban egyszerűsödik.
Ha még nincs regisztrált felhasználónk, a menüben lévő 'Új találat' menüpontra kattintva az új találat megadása oldal 'nem regisztrált', egyszerűsített felületére érkezünk.
Képeket tölthetünk fel, megadhatjuk a találat dátumát, megjegyzést írhatunk a találatról, megadhatjuk a találat helyét.
A későbbi azonosításhoz létre kell hoznunk egy felhasználót. Ez háromféleképpen történhet. Emailcím megadásával és Facebook, vagy Google fiókkal történő belépéssel. Ez utóbbi két eset megegyezik a belépésnél és a regisztrációnál tárgyalt folyamattal. Minhárom esetben létrehozunk neked egy felhasználót, így a feltöltött talátok hozzád lesznek rendelve, azokat könnyen kezelheted majd a jövőben. A felhasználóhoz tartozó jelszót generáljuk, azt a későbbiekben bármikor megváltoztathatod az új jelszó kérése funkcióval, teljes nevedet pedig a profilod oldalán állíthatod be.

Nem regisztrált felhasználó számára látható feltöltési oldal

Találat megadása oldal nem belépett felhasználók számára


Nem regisztrált felhasználó számára látható feltöltési oldal mobil nézet

Találat megadása oldal nem belépett felhasználók számára mobil nézet


Fajra linkelhető feltöltési oldal

A nem belépett feltöltési oldal egy változata, amiben konkrét fajt tudunk megadni javaslatként. Ha valaki megnyitja ezt a linket, a feltöltési oldalra kerül, azzal a kiegészítéssel, hogy egy javasolt faj neve fog megjelenni. Ha valaki ezen az oldalon keresztül tölt fel találatot, akkor általa javasolt fajként az emltett faj lesz megadva. Határozóink számára ez nagy segítség a határozás megjelölésénél.
Ennek egy lehetséges felhasználási helye a közösségi oldalakon népszerű határozó csoportok. Tegyük fel, hogy valaki közzétesz egy csoportban egy képet és szeretné tudni, hogy milyen állatot fényképezett. Ilyenkor segíthetünk neki a határozásban úgy, hogy megadjuk ezt a linket. Így a kérdező nem csak javasolt határozást kap, de egyből lehetősége lesz a képei rögzítésére is.
Megtalálható a fajok oldalain tetején, az 'Oszd meg saját képeidet a többiekkel!' feliratú linken.

Fajra linkelhető feltöltési oldal

Fajra linkelő feltöltési oldal a faj oldalon.


Fajra linkelhető feltöltési oldal

Fajra linkelt feltöltési oldal.


Bízom benne, hogy a változtatások elnyerik tetszéseiteket és a kényelmeteket szolgálja.

Írta: Károlyi Balázs 2017.12.23.